Yüksek Lisans Dönem Projesi Hazırlama Destek Makalesi

 

Yüksek Lisans Tez Yazdırma

Tez Yazdırma Hakkında Az Bilinen Konular!

Yüksek Lisans Dönem Projesi Hazırlama

Dört yıllık fakülte eğitiminden sonra devam edilen lisansüstü programlarda yüksek lisans dönem projesi hazırlama gerekebilir. Tezsiz programlarda eğitim gören öğrencilerin bu düzeyde akademik çalışma meydana getirmesi gerekmektedir. Aksi taktirde mezun olup diplomayı almanız mümkün olmaz. 

Tezli programlara devam eden öğrenciler ise bu çalışmanın benzeri olan yüksek lisans tezi yazım aşamasını yerine getirmelidir. İnceleme konumuz tezsiz programlar olduğundan dolayı yüksek lisans dönem projesi hazırlama aşaması ile ilgili birkaç bilgiyi paylaşmak istiyoruz. 

Genel manada bitirme tezinden pek farkı olmayan bu akademik çalışma görece daha kısa olduğundan dolayı hızlı şekilde tamamlanabilir. Önerimiz şudur ki danışman hocamızla görüşmek suretiyle ilgi duyduğunuz konu belirlemeniz ilk adım olacaktır. Genellikle anket veya mülakat içeren çalışmaları bitirme projesinde pek önermiyoruz. 


Bunu yapmanızın önünde engel olmamakla birlikte hedefiniz en kısa yoldan işlemleri bitirmek olduğundan dolayı mülakat ve anket uygulamamak daha hızlı ilerlememize sebep olacaktır. Velhasıl konu verildikten sonra taslak dediğimiz içindekiler kısmını hazırlamanız gerekiyor. Eğer danışmandan tez içerik onay alırsanız sonrasında düzenli aralıklarla yazdıklarınızı kendisine göndermeniz ve onay almanız gerekiyor. 

Takip eden aşamada eğer revizeler söz konusu ise bunları yerine getirmeniz ve tekrar ilerleme yapmanız gerekmektedir. En nihayetinde eğitim gördüğünüz programın proje yazım kılavuzuna göre format düzenlemesini yaptıktan sonra çalışmanızı teslim edebilirsiniz. Ek bilgi veya başvuru için bize ulaşınız.

Kurumsal: www.trtez.com

TRTez  Resmi Tez Yazdırma Destek Yardım Bloğu 

sites.google.com


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Akademik tez yazdırma

Tez Hazırlatmak İstiyorum Diyenler Ne Yapmalı?